Регистрация

Шницели от пържено зеле с копър и чесън

Шницели от пържено зеле с копър и чесън
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1741

Панирано зеле с яйца и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • по 1/2 ч.л. черен и червен пипер
  • 2 с.л. мляко
  • 6 скилидки чесън
  • 1/2 връзка копър
  • няколко с.л. растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Разполовете зелката през кочана. Всяка половина нарежете на дебели полумесеци с дебелина около 2 см. Опитайте се да ги задържите цели - това са вашите "котлети". Вместо месо в тази рецепта се използва "пържола" от прясно зеле.

2. Разбийте яйцата в купичка със солта. Добавете черен пипер и млякото.

3. Намачакйте чесъна и около 2/3 от него прибавете в яйчената смес. Размешайте хубаво.

4. Сгорещете добре на умерен, но не силен огън растителна мазнина, която да покрива дъното на тигана.

5. Овалвайте в яйцето зелевите котлети и пържете двустранно в мазнината. Трябва да се получи апетитна златиста коричка. Изпържените котлети вадете в чиния, застлана с домакиснка хартия.

6. Когато всички са готови прехвърлете в индивидуално плато или порции и поръсете с наситнени чесън и копър. Можете да сервирате като леко вегетарианско основно, но по-подходящо е за гарнитура или предястие.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта