Шницели от пържено зеле с копър и чесън
Панирано зеле с яйца и подправки.
Необходими продукти:
- 1 зелка
- 2 яйца
- 1 ч.л. сол
- по 1/2 ч.л. черен и червен пипер
- 2 с.л. мляко
- 6 скилидки чесън
- 1/2 връзка копър
- няколко с.л. растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Разполовете зелката през кочана. Всяка половина нарежете на дебели полумесеци с дебелина около 2 см. Опитайте се да ги задържите цели - това са вашите "котлети". Вместо месо в тази рецепта се използва "пържола" от прясно зеле.
2. Разбийте яйцата в купичка със солта. Добавете черен пипер и млякото.
3. Намачакйте чесъна и около 2/3 от него прибавете в яйчената смес. Размешайте хубаво.
4. Сгорещете добре на умерен, но не силен огън растителна мазнина, която да покрива дъното на тигана.
5. Овалвайте в яйцето зелевите котлети и пържете двустранно в мазнината. Трябва да се получи апетитна златиста коричка. Изпържените котлети вадете в чиния, застлана с домакиснка хартия.
6. Когато всички са готови прехвърлете в индивидуално плато или порции и поръсете с наситнени чесън и копър. Можете да сервирате като леко вегетарианско основно, но по-подходящо е за гарнитура или предястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ