Шкембе чорба с масло и мляко
Българска шкембе чорба по класическа рецепта.
Времето застудя, а с него се появи желанието за хапване на нещо сгряващо. Затова и приветстваме видеото на кулинарната влогърка Милена, която ни показва как да си направим класическа шкембе чорба, в която има масълце и мляко, а вода въобще не се използва. Ако спретнете тази народна супа у дома си, ще имате възможността да се насладите на истинския вкус на традицията, която е позабравена в ресторантите и често там се пести от мляко, пък масло хич не се добавя.
Започваме с почистването и нарязването на шкембето. После го пускаме да ври с млякото докато омекне и се сготви. Спецификата на мръвката е такава, че може да отнеме между 15 и 30 минути - зависи на какво попаднете. А докато мръвките се разваряват и омекват, си правим традиционната застройка за шкембе чорба.
В касерола се разтапя масло, в него се добавя червен пипер и се налива черпак от млечния бульон от варенето на шкембето. След това застройката се сипва в готовата супа и се оставя да покъкри още малко. Посоляваме на вкус и същинската супа е готова. Можете да разлеете по чинии, за да се охлади една идея.
А през това време нарязваме на ситно няколко скилидки чесън и ги смесваме с червен винен оцет. Супата се поднася с киселия овкусител и лют пипер за поръсване. Не забравяйте да сервирате и хляб, защото много си върви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ