Регистрация

Шкембе с кашкавал на фурна

Шкембе с кашкавал на фурна
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 14105

Тази версия е по-здравословният вариант на любимото ми шкембе в масло, тъй като в случая не съм добавяла масло. Рецептата също така е много вкусна и с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет желирано шкембе с подправки
  • 100 г кашкавал, настърган
  • Сол и пипер на вкус
  • Сладък червен пипер
  • Лют червен пипер, за предпочитане едро смлян (по желание)
  • Масло (по желание) 

Начин на приготвяне:

Разтопяваме желето като сложим пакета шкембе в подходящ съд за микровълновата или в тенджера на котлона. Отцеждаме много добре и слагаме в купичка заедно с маслото (по желание), солта, черния пипер, сладкия и лютия червен пипер. Слагаме да се изпече под грила или в горната част на предварително загрята на 250ºС фурна за 5-6 минути, докато се сгорещи, и поръсваме с настъргания кашкавал. Връщаме във фурната и печем докато кашкавалът се разтопи. По желание може да се направи запръжка от маслото и червения пипер, с която да залеем овкусеното с подправките шкембе, преди да го поръсим и изпечем с кашкавала. За целта слагаме тиган на умерено слаб огън, добавяме маслото и когато се разтопи, добавяме червения пипер (може и ситносмлян лют червен пипер) и при непрекъснато разбъркване запържваме за 1-2 минути, докато се посгъсти, като внимаваме да не изгори. Поливаме шкембето с тази смес, поръсваме с кашкавала и печем до разтапяне на кашкавала. Сервира се горещо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта