Шишчета от бяла риба с мед и соев сос
Рибени шишчета по азиатски.
Небходими продукти:
- 800-1000 г филе от бяла риба (обезкостено)
- 2 с.л. зехтин или друга растителна мазнина
- 4 с.л. соев сос
- 2 скилидки чесън
- малко джинджифил
- 1 с.л. мед
- семена сусам
Начин на приготвяне:
1. Смесете размекнатия мед със соевия сос, намачкания чесън и ренодсан джинджифил (ако не използвате сух).
2. Месото нарежете на хапчици и нанижете върху предварително накиснати във вода шишчета (киснат се дървените, а металните се намазват с мазнина).
3. Намажете с четка със сместа от подправки от всички страни. Сложете върху намазнена скара, грил или грил тиган. Гответе по около минута от страна, като безспирно мажете със сместа от подправки.
4. Когато шишчетата са готови, намажете финално и поръсете със семена бял сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ