Швейцарски коледни бисквитки
Оригинална рецепта за швейцарски сладки.
Необходими продукти:
- 150 г захар
- малко сол
- 250 г смлени бадеми
- 1/2 ч. л. канела
- 2 с. л. какао на прах
- 2 с. л. брашно
- 2 белтъци
- 100 г тъмен шоколад
- 2 ч. л. черешово бренди
Начин на приготвяне:
1. Смесете захарта, солта, бадемите, канелата, какаото на прах и брашното в купа.
2. Прибавете белтъците.
3. Разтопете тъмния шоколад в тенджера и добавете черешовото бренди накрая.
4. Прибавете шоколадовата смес към останалите необходими продукти и направете на тесто.
5. Оставете за 5-6 часа или за цяла нощ (на стайна температура).
6. Разточете тестото за бисквитките с точилка до 1 см дебелина.
7. Изрежете бисквитки и сложете в тавичка за печене.
8. Печете 4 - 6 мин. в средата на фурната, която сте загрели предварително на 250°C.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ