Чушки, пълнени с риба тон
Галета залива чушки с риба тон и сос Табаско.
Необходими продукти:
- 4 червени чушки (средено големи)
- 2 жълти чушки (малки)
- зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 1 стрък целина
- риба тон (може и от консерва)
- 1 ч.ч. галета
- кедрови ядки
- бадеми
- каперси
- шепа магданоз
- черен пипер
- сол
- сос Табаско
Начин на приготвяне:
1. Вземете 4 червени чушки и отрежете капака откъм дръжката с нож, след което почистете от семената. Почистете по същия начин и 2 жълти чушки.
2. Нарежете жълтите чушки ситно, плюс главата лук, стеблото от целина и шепа магданоз. Пресовайте скилидка чесън и с пасатор смелете всичко заедно.
3. Сложете в тиган 3 с. л. олио, загрейте го и изсипете в него пастата от жълтите чушки, лука, целината, магданоза и чесъна. Запържете до златисто.
4. Междувременно запечете в малък тиган бадемите и кедровите ядки.
5. Когато пасираните зеленчуци се запържат, добавете към тях рибата тон и наръсете с малко черен пипер и сол, мъничко сос табаско и половин ч. ч. галета. Запържете за няколко минути, добавете печените бадеми и кедровите ядки и накрая каперсите.
6. Нагрейте фурната на 190 С.
7. Смесете другата половина от галетата с малко магданоз.
8. Напълнете чушките със сместта с рибата тон и покрийте с микса от галета и магданоз.
9. Покрийте отгоре с малко зехтин или парченце масло.
10. Наредете пълнените чушки в тавичка и налейте в нея половин чаша вода.
11. Запечете ги за 30-35 минути.
12. Сервирайте горещи!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ