Регистрация

Чушки, пълнени с риба тон

Чушки, пълнени с риба тон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3034

Галета залива чушки с риба тон и сос Табаско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 червени чушки (средено големи)
  • 2 жълти чушки (малки)
  • зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 1 стрък целина
  • риба тон (може и от консерва)
  • 1 ч.ч. галета
  • кедрови ядки
  • бадеми
  • каперси
  • шепа магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • сос Табаско

Начин на приготвяне:

1. Вземете 4 червени чушки и отрежете капака откъм дръжката с нож, след което почистете от семената. Почистете по същия начин и 2 жълти чушки.

2. Нарежете жълтите чушки ситно, плюс главата лук, стеблото от целина и шепа магданоз. Пресовайте скилидка чесън и с пасатор смелете всичко заедно.

3. Сложете в тиган 3 с. л. олио, загрейте го и изсипете в него пастата от жълтите чушки, лука, целината, магданоза и чесъна. Запържете до златисто.

4. Междувременно запечете в малък тиган бадемите и кедровите ядки.

5. Когато пасираните зеленчуци се запържат, добавете към тях рибата тон и наръсете с малко черен пипер и сол, мъничко сос табаско и половин ч. ч. галета. Запържете за няколко минути, добавете печените бадеми и кедровите ядки и накрая каперсите.

6. Нагрейте фурната на 190 С.

7. Смесете другата половина от галетата с малко магданоз.

8. Напълнете чушките със сместта с рибата тон и покрийте с микса от галета и магданоз.

9. Покрийте отгоре с малко зехтин или парченце масло.

10. Наредете пълнените чушки в тавичка и налейте в нея половин чаша вода.

11. Запечете ги за 30-35 минути.

12. Сервирайте горещи!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта