Регистрация

Чихиртма - грузинска пилешка супа със застройка

Чихиртма - грузинска пилешка супа със застройка
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1271

Супа със застройка и пилешко месо в стил пилешка курбан чорба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 3 л вода
  • 2 глави лук
  • връзка магданоз
  • 50 г масло
  • 3 яйца
  • 3 с.л. оцет
  • 3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пилето сложете в тенджера, залейте с вода и кипнете. Извадете пилето, изхвърлете водата, измийте птицата под топла течаща чешмяна вода и върнете в тенджерата.

2. Залейте с 3 л вода, кипнете, отпенете, добавете дръжките от връзката магданоз и 1 цяла глава лук. Оставете под капак да ври на умерен към слаб огън между 45 и 60 минути.

3. Отмерете 1 л. от бульона и го охладете. Изхвърлете врялата глава лук и магданозените дръжки. Пилето извадете, охладете и почистете месото от кокалите.

4. В купа разбийте яйцата с оцета и налейте 700 мл от заделения бульон. Бийте с тел докато се получи пяна. Заделете настрана.

5. Сложете 2-та литра бульон от тенджерата (всъщност са по-малко заради изпаренията) да се подгреят на слаб огън без да кипват.

6. Лука наситнете. Сгорещете маслото в тиган, запържете лука за 4 минути и после поръсете брашното. Постепенно наливайте и бъркайте останалите 300 мл от заделения бульон. Щом се абсорбира и в тигана се образува гъста каша, махнете от огъня.

7. Налейте съдържанието на тигана при непрестанно бъркане с телта в бульона в тенджерата. По същия начин след това налейте и битите яйца. Вече можете да усилите котлона на слаб към умерен.

8. Върнете месото в супата, добавете сол и пипер на вкус и оставете да се готви 10 минути след кипване.

9. Преди да махнете от огъня поръсете с наситнените листа на връзката магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта