Регистрация

Чили с кайма и тиква

Чили с кайма и тиква
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1406

Телешко чили с два вида боб, домати и тиквено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг телешка кайма
  • 600 г тиква
  • 450 г консервиран червен боб
  • 450 г консервиран бял боб
  • 800 г домати
  • 1 литър телешки бульон
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 сладки зелени чушки
  • 3-5 люти чушки (чили, халапеньо, поблано или други по избор)
  • 3 ч.л. кимион на прах
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер на прах
  • пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Сварете тиквата и я намачкайте на пюре. Можете да използвате и готова печена тиква.

2. В голям съд изсипете каймата, солта, кимиона и пипера и оставете да се запържи на умерен огън в собствената си мазнина докато стане на трохи, а те хванат лека коричка.

3. Доматите обелете и нарежете на кубчета, лука наситнете, чесъна - намачкайте, лютите и зелените чушки нарежете на малки кубчета. Запазете и семките на лютите чушки. Боба отцедете от соса на консервите.

4. Добавете към каймата лука и чесъна и гответе докато лукът стане прозрачен.

5. Добавете доматите, чушките и боба. Гответе 10 минути, като периодично разбърквате.

6. Налейте бульона и тиквеното пюре, намалете огъня, захлупете с капак и оставете да къкри за 1 час, като проверявате да не започне да загаря.

7. След махане от котлона подправете с наситнен пресен кориандър, като си запазите и свежи листа за украса при сервиране.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта