Чили с кайма и тиква
Телешко чили с два вида боб, домати и тиквено пюре.
Необходими продукти:
- 1,5 кг телешка кайма
- 600 г тиква
- 450 г консервиран червен боб
- 450 г консервиран бял боб
- 800 г домати
- 1 литър телешки бульон
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 2 сладки зелени чушки
- 3-5 люти чушки (чили, халапеньо, поблано или други по избор)
- 3 ч.л. кимион на прах
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер на прах
- пресен кориандър
Начин на приготвяне:
1. Сварете тиквата и я намачкайте на пюре. Можете да използвате и готова печена тиква.
2. В голям съд изсипете каймата, солта, кимиона и пипера и оставете да се запържи на умерен огън в собствената си мазнина докато стане на трохи, а те хванат лека коричка.
3. Доматите обелете и нарежете на кубчета, лука наситнете, чесъна - намачкайте, лютите и зелените чушки нарежете на малки кубчета. Запазете и семките на лютите чушки. Боба отцедете от соса на консервите.
4. Добавете към каймата лука и чесъна и гответе докато лукът стане прозрачен.
5. Добавете доматите, чушките и боба. Гответе 10 минути, като периодично разбърквате.
6. Налейте бульона и тиквеното пюре, намалете огъня, захлупете с капак и оставете да къкри за 1 час, като проверявате да не започне да загаря.
7. След махане от котлона подправете с наситнен пресен кориандър, като си запазите и свежи листа за украса при сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ