Регистрация

Чили кон Карне

Чили кон Карне
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 4242

Люта телешка кайма със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г телешка кайма или или нарязано на парчета месо
  • 3 консерви нарязани домати
  • олио
  • 2 глави наситнен лук
  • 1 глава чесън, фино нарязан
  • 2 консерви боб - шарен или червен
  • пилешки или телешки бульон
  • вода
  • сол и пипер
  • риган
  • босилек
  • лют червен пипер
  • чили на прах
  • кимион
  • пушен испански червен пипер (може и обикновен, ако не намерите)
  • 150 г настъргано сирене

По желание:

  • синьо сирене на прах
  • картофено пюре
  • ориз или паста

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете щедро количество олио в голяма тенджерка и добавете чесъна и когато усетите характерния му аромат, сложете и лука. Овкусете месото със сол, пипер, чили, лют червен пипер, червен пипер и кимион и го добавете в съда, когато лукът стане полу-прозрачен.

2. Когато месото покафенее, добавете доматите и с празната консерва от тях отмерете вода - 1-2 консерви. Щом тази смес кипне, сложете още малко сол, пипер, лют червен пипер, чили и червен пипер, както и кимион. Не прекалявайте с нито една от подправките, тъй като по-късно ще се добавя още от тях. Също така сложете и няколко кубчета бульон.

3. Намалете котлона до слаб и оставете да къкри няколко часа, като разбърквате от време на време. След около час може да опитате на вкус, за да проверите дали е необходимо още нещо. Може да добавите малко синьо сирене, но не е задължитено.

4. Когато е почти готово, добавете боба и голяма щипка риган и босилек. След това оставете да къкри още около 15-20 мин.

5. Поднесете с малко настъргано сирене отгоре с картофи, ориз, паста или просто така.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта