Чили верде от Ню Мексико
Бавно пикантно свинско с подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг свинска плешка или ребра
- 1 с.л. мазнина от бекон или олио за готвене
- 2 средни глави лук
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. обикновено брашно
- 240 мл нарязано зелено чили от консерва
- 100 г нарязано халапеньо (или на вкус)
- 1 консерва (350 мл) телешки бульон
- 2 ч.л. сушен риган
- 2 ч.л. сол от целина
- 2 дафинови листа
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на кубчета с големина 1 см, поръсете със сол и пипер. Нарежете лука и счукайте чесъна. В тенджерка на среден огън прибавете мазнината или олиото и запържете свинското до покафеняване. Извадете свинското и сотирайте лука, като добавите чесъна когато лукът омекне. Върнете месото и прибавете брашното.
2. Прибавете чилито и халапеньото, както и телешкия бульон. Прибавете останалите необходими продукти. Покрийте и оставете да къкри 2-3 часа, докато свинското стане крехко. Прибавете сол и черен пипер на вкус и извадете дафиновите листа.
3. Можете да поднесете върху царевични тортили с кориандър, заквасена сметана, сирене, салца и авокадо или като основно ястие с гарнитура от боб и ориз и салца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ