Чийзкейк с моркови и ванилия
Летен сладкиш с моркови, сметана и крем сирене.
Бон Апети
Излъчен на 26.04.2017
Идеален десерт за всички, които обичат да си угаждат е този чийзкейк с много сладост и микс от ароматни подправки. Кремът му се приготвя по стандартната рецепта с крем сирене, заквасена сметана, захар, яйца и малко брашно. Лора и Стоян обясняват, че е по-добре да се бърка малко и на ръка, защото в противен случай ще се нацепи и няма да е гладък и ефирен. Сместа се ароматизира с ванилия и остава встрани, за да почака направата на тестото.
За него се рендосват моркови, които се смесват с кафява захар, брашно, бакпулвер за обем и много подправки - индийско орехче, ванилия, канела, които благоприятстват за апетитното ухание на сладкиша. Следва да подредим чийзкейка като започваме да пълним в застланата с пергамент тавичка първо блат, после крем, после пак блат и на финала крем. После пъхваме десерта във фурната на 170 градуса за половин час, вадим, увиваме с алуминиево фолио и печем още 30 минути. След това охлаждаме и поднасяме - чийзкейкът има голяма сладост и наситен дъх на подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ