Чийзкейк с крема сирене
Традиционен чийзкейк с масло и сирене.
Необходими продукти:
За блата:
- 250 г брашно
- 80 г кафява захар
- 160 г масло
- малко сол (на върха на ножа)
За плънката:
- 750 г кварк (сирене крема) или друго крема сирене по избор
- 3 яйца
- 150 г бяла захар
- 50 г брашно
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
На блата:
1. Сложете маслото в микровълновата да се разтопи. Трябва да е напълно течно.
2. Сипете брашното, кафявата захар, маслото и солта в купа.
3. Разбъркайте ги добре, докато се получи малка топка тесто. Прибавете допълнително брашно, ако е много течно.
4. Намаслете доста дълбока формичка за пай.
5. Сега сложете тестото по средата и го разпределете по цялата формичка и по ръбовете.
6. Печете на 180º C около 20 мин.
На плънката:
1. Настържете кората на лимона в купа и изцедете сока му.
2. Разделете белтъците и жълтъците в две купи.
3. Разбийте белтъците на сняг.
4. Сложете бялата захар при жълтъците и разбъркайте докато се абсорбира. Трябва да се получи пухкава смес. Може да отнеме време, но постепенно ще видите как побелява.
5. Добавете 50 г брашно и малко крема сирене. Разбъркайте хубаво докато не останат твърди парчета.
6. Сега прибавете останалото крема сирене по малко и разбъркайте хубаво.
7. Също постепенно прибавете лимоновия сок и кората.
8. Когато сте прибавили всичко това, сложете и белтъците. С голяма лъжица, за да остане пухкаво.
9. Накрая сложете тази смес в предварително изпечената коричка за пай и пак сложете във фурната за още час на 180º C. Отгоре трябва да се получи жълто-кафява коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ