Регистрация

Чийзкейк с бисквити и лимони

Чийзкейк с бисквити и лимони
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5660

Вкусна комбинация от хрупкави бисквити и крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 560 г сирене крема
  • 200 г захар
  • 1 ½ с. л. царевично нишесте
  • 2 ½ с. л. настъргана лимонова кора
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 1 ч. л. сол
  • 2 яйца, 2 жълтъка
  • 60 мл пълномаслена сметана
  • 30 мл прясно мляко
  • 7 мл. лимонов сок (1 1/2 ч. л.)

За блата:

  • 110 г бисквити
  • 30 г захар
  • 60 г разтопено масло

Начин на приготвяне:

1. Покрийте дъното на 25 см. тавичка с хартия за печене и намажете стените с олио или масло. Облицовайте стените с тънък слой натрошени бисквити и наредете плътен слой 1,5 – 2 см. на дъното. Нагрейте фурната на 200 С.

2. Поставете сиренето крема в купа и разбъркайте с миксера на ниска скорост докато стане гладко и няма бучки.

3. Прибавете захарта, нишестето, лимоновата кора, ванилията и солта и ги разбъркайте с миксера докато сместа стане гладка.

4. Прибавете яйцата постепенно като продължавате да бъркате до пълно усвояване.

5. Добавете всички млякото, сметаната и лимоновия сок като продължавате да бъркате на бавна скорост (необходимо е търпение!)

6. Прекарайте сместа през гевгир. Напълнете съдовете до ¾ от обема. Вземете по-голям съд или дълбока тавичка за печенето на водна баня. Поставете купичките с чийзкейка в дълбоката тава, поставете я във фурната и налейте водата сега (за да избегнете разливането).

7. Намалете температурата на 180 С и печете докато се стегне – необходими са 50 минути до 1 час.

За да извадите чийзкейкчетата, най-напред ги оставете да се охладят за час, а ако можете дори за цяла нощ. След това ударете с длан дъното и стеничките, поставете върху равна повърхност слой найлоново фолио и обърнете купичките върху фолиото, след което сложете върху дъната чиния и обърнете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта