Чийзкейк от бисквити Орео и крем сирене
Бисквитен Чийзкейк Орео със сметанов крем.
Чийзкейк без печене показва Иван Звездев в своята кухня, като залага на обичаните бисквити Орео за основа, част от пълнежа на сладкиша и украсата. Ако искате да приготвите у дома си чийзкейк като от професионално сладкарско ателие, опитайте с тази рецепта.
Първо бисквитите се оставят в хладилник, за да се стегнат, а след това започва голямото разделяне на крема от бисквитките. Отделените капачета се смилат в чопър, смесват се с масло и от тях се оформя основата на тортата. Кремът се смесва с размекнато крем сирене - 4 опаковки, за да стане хубав чийзкейк. Отделно се разбива сметана на крем - не чак на пяна. А после трите компонента се объркват до максимално възможната хомогенност и с тях се залива блатът.
Трудно е да се остави този сладкиш за 5-6 часа в хладилника без да се опита, но така е най-добре. На финала можете да поръсите със смлени бисквити и да боцнете по една цяла бисквитка в индивидуалните парчета. Чак сега настъпва времето за хапване и наслада. А как точно да си направите десерта - гледайте във видеото от Кухнята на Звездев.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ