Чеснови питки с масло
Малки хлебчета с масло и аромат на чесън и риган.
Бон Апети
Излъчен на 02.10.2017
Представете си домашни малки питки с аромат на чесън, риган и масло, които тъкмо излизат от фурната, а няколко минути по-късно, когато вече не парят на пръстите, разчупвате хрупкавата маслена коричка и под нея се крие ефирна сърцевина с ухание на домашен насъщен. И вие можете да си омесите тази идилия и да зарадвате дузина посетители в дома си или просто да споделите със семейството, като последвате лесната рецепта на Лора и Стоян за малки питки с аромат на подправки.
Първо се замесва тесто със суха мая, в което няма нищо необичайно. А докато то втасва за първи път, се прави ароматно масло, като се смесват масло, намачкан чесън със сол и сух риган. Втасалото тесто се оформя на 12 питки, които се подреждат в тава за печене с голямо разстояние помежду си. Все пак ще удвоят обема си при второто втасване - не се съмнявайте в това, ако дотук всичко се е получило по рецепта. А когато го направят, върху тях се поставя от ароматното масло и влизат в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пекат се така няколко минути, температурата се намаля на 180 градуса и се допичат за по-малко от 10 минути.
А когато ги извадите, можете да се насладите на най-пухкавия домашен хляб, който някога сте правили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ