Регистрация

Чеснова фокача с маслини и зехтин



Чеснова фокача с маслини и зехтин
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4079

Постен хляб с печен чесън, много зехтин и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.05.2017

Лора и Стоян готвят италиански пълнен хляб със зеленчуци, като показват традиционна фокача в постен вариант. Преди да се отдадат на месене, водещите увиват няколко глави чесън, овкусени със сол, пипер и зехтин, във фолио и ги запичат на фурна, за да придобие ароматния лютив зеленчук карамелена сладост. А докато той се готви, преминаваме към направата на хляба.

Жива мая се разтваря по правилата в хладка вода със захар и брашно и след това се смесва с още брашно. За да е ароматен плоският насъщен, към брашното се добавя чесън и лук на прах, риган, розмарин и босилек. А еластичността идва от голямото количество зехтин, добавено в тестото. След като е втасало първи път и се разточи по специфичен начин в тавата, се шпикова със запечения чесън и маслини без костилки. Полива се с още зехтин, втасва пак и се пече. А колко приятен за хапване и благоуханен е този хляб, могат да кажат само онези, които са се насладили на вкуса му.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта