Черно пиле с мащерка
Пикантни пилешки гърди с много подправки.
Необходими продукти:
- 2 бр. обезкостени и без кожата пилешки гърди
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. (едра) сол
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/8 ч.л. къри на прах
- 1/2 ч.л. сушена мащерка
- 1/2 ч.л. прясно смлян пипер
- 1/8 ч.л. чесън на прах
- 1/8 ч.л. канела
- други подправки по избор
- олио, за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180ºС.
2. Измийте и почистете пилешките гърди и ги нарежете на парчета с желаната големина.
3. В купа смесете всички сухи подправки и заделете.
4. Сгорещете тиган до много силна температура.
5. Преди да сложите месото в тигана, го овкусете много добре от едната страна с подправките в купата.
6. Сложете пилешкото с овкусената страна надолу в тигана. Ако ще овкусявате и от двете страни, покрийте чистата част с подправки и гответе 2-3 мин., докато започне да почернява долната част. Обърнете и гответе още 2-3 мин.
7. Прехвърлете във фурната и печете до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ