Червено зеле с дресинг от горчица и чесън
Свежа зелева салата с моркови и ябълки, чеснов сос с горчица и оцет и добавка от магданоз и орехи.
Прясното зеле е един от последните сезонни зеленчуци в студеното време, затова есента и зимата зелевите салати са хит сред българите. Изискана, лесна и бъза за направа салата от зеле показва Миро в канала си Готвене за начинаещи, като събира в една купа есенни дарове на природата и ги подправя с добре балансиран дресинг на горчичена основа.
Зелето се нарязва на тънки лентички, морковът се рендосва, а ябълката се реже на парчета. Смесват се в купа, поръсва се наситнени орехи и листа магданоз. В бурканче се смесват горчицата, зехтина и оцета, добавя се намачкан чесън и с този дресинг се залива салатата. Посолява се, разбърква се нежно и се пресипва в индивидуални порции. Ако ви трябва за по-късно, можете да приберете в хладилник и да сте спокойни, че престоят на продуктите заедно само ще спомогне за по-доброто овкусяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ