Регистрация

Чахохбили - грузинска пилешка яхния

Чахохбили - грузинска пилешка яхния
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1899

Яхния от пилешко с бяло вино, домати и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 домата
  • 4-6 глави лук
  • растителна мазнина
  • сол и пипер
  • 30 г масло
  • 5 сини сливи
  • връзка магданоз или кориандър
  • 1 пиле
  • 100 мл бяло вино
  • 1 люто чушле
  • 4-5 стръка пресен чесън

Начин на приготвяне:

1. Пилето разфасовайте и след това нарежете бялото месо на малки хапчици, крилцата разделете на три части, запазете цели долните бутчета, а от горните вземете кожата, махнете костта и нарежете месото на 3-4 парчета.

2. Наситнете лука, кориандъра и лютото чушле.

3. Кипнете вода. Първо пуснете в нея доматите за 30-тина секунди след като е завряла. Извадете ги с решетъчна лъжица, намалете огъня и отсипете от водата. В останалата част, щом кипне пак, пуснете сините сливи. Водата трябва да ги залива на 2/3. Оставете под капак за 10 минути.

4. Докато сливите се готвят, обелете ципата на доматите и ги нарежете на малки кубчета.

5. В тиган сгорещете заделената кожа от горните бутчета и налейте 2-3 с.л. олио. Изсипете лука и гответе няколко минути. Щом стане златист, добавете маслото и дръпнете от котлона.

6. Готовите сливи обелете, намачкайте на пюре и минете през гевгир или цедка.

7. В голяма тенджера сгорещете 3-4 с.л. олио. Посолете и добавете пилешките месца. Запечатайте от всички страни за по 1 минута, поръсете с черен пипер, налейте бялото вино, намалете огъня и оставете под капак за 4 минути.

8. Добавете кубчетата домати, захлупете с капака и оставете на слаб огън за 10 минути.

9. Добавете лука и оставете да къкри 2 минути. После вкарайте в ястието и пюрето от сливи и оставете за още 7 минути под капак. Следва лютото чушле и чесъна, още минутка къкрене и можете да свалите от огъня.

10. На финала прибавете магданоза (кориандъра), опитайте и при нужда добавете още сол и пипер. Грузинската пилешка яхния е готова за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта