Цветчета от кренвирши с яйца
Печени яйца с кренвирши и подправки.
Необходими продукти:
- 2 кренвирша
- 2 с.л. олио
- 4 яйца
- сол и пипер
- пресни зеленини по избор - зелен лук, магданоз, мащерка, босилек - каквото от тези ви харесва и имате
Начин н приготвяне:
1. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата. За по-удобно всеки жълтък можете да сложите в отделна малка купичка, но дори и да ги съберете заедно в една купа, можете да ги загребете внимателно със супена лъжица. Въпросът е да не ги спукате.
2. Вземете две китайски клечки за хранене или два по-дебели шиша. Сложете ги от двете дълги страни на единия от кренвиршите и след това нарежете напречно кренвирша от горната страна като използвате келчките за стопер. Повторете и с другия кренвирш.
3. Разполовете по дължина всеки кренвирш от страната, която не е нарязана, за да се получат две по-тънки дълги парчета с нарези. След това бучнете клечка за зъби в единия край, завийте на цвете и забодете другия край на кренвирша. Така се оформят цветлетата.
4. Наситнете избраните от вас зеленини. Разбийте белтъците до леко побеляване със сол и пипер. Не трябва да стават на гъста пяна, а просто да се разджуркат на сос. Добавете в него наситнените зеленини и размешайте.
5. Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие с олио. Подредете цветчетата от кренвирши и включете да се загрее на умерен огън.
6. Сипете встрани белтъчния сос, за да се разнесе между кренвиршите. Гответе минута и в центъра на цветчетата добавете жълтъците. Поръсете ги със сол и пипер и сложете капак на тигана. Гответе до желаната твърдост на жълтъците като намалите огъня на слаб към умерен. Между 4 и 6 минути са достатъчни.
7. Прехвърлете внимателно в чиния и по желание нарежете на 4 триъгълни парчета като пица. Можете да поднесете с пресни зеленчуци за още по-пълноценно хапване.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ