Регистрация

Хрупкав пай с плодове и ванилия

Хрупкав пай с плодове и ванилия
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2179

Тиролски сладкиш с маслено тесто, плънка от плодове и коричка от маслени трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г масло
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 500 г плодове по избор (ягоди, боровинки, малини или други, които харесвате)
  • 2 пакета ванилова захар
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Размекнете маслото на стайна температура и добавете в него яйцата и захарта. Разбивайте с миксер до сравнителна еднородност.

2. Пресейте брашното и го смесете със солта и бакпулвера.

3. Бавно добавете брашното при мокрите съставки при непрестанно бъркане, като идеята е да се получи тесто. По някое време вече няма да можете да използвате миксера.

4. Разделете тестото на две части, като едната е малко по-голяма от другата. Покрийте с хартия за печене правоъгълна тава със среден размер. Отгоре разстелете хубаво тестото като оформите и борд. Останалото тесто приберете в найлонов плик в хладилника за половин час.

5. Сгорещете фурната на 160 градуса и пуснете тестото да се пече. Дебелината му не трябва да е повече от 1,5 см. Гответе на 160 градуса 5 минути, след това увеличете на 190 градуса и печете още 7 минути.

6. През това време измийте плодовете, почистете ги от дръжки и костилки (ако имат) и нарежете на малки кубчета, ако е нужно. След това поръсете с ваниловата захар и настискайте леко.

7. Изсипете плодовете върху блата от фурната. Намалете я на 180 градуса, а върху загладените плодове рендосайте на едро ренде тестото от хладилника. Печете още 25-30 минути.

По желание преди сервиране поръсете с пудра захар през цедка или поднесете с бита сметана или топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта