Хрупкаво пилешко с лимон и подправки
Хрупкаво пилешко с лимон и подправки
Необходими продукти:
- 2 бр. пилешки гърди
- 100 г суха галета
- 1 яйце - разбито
- 30 г обикновено брашно
- кората на 1 лимон
- прясна мащерка
- суха подправка пири-пири или вид чили сос с количество според вкусовете ви
- сол и пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200ºC.
2. Овкусете галетата, като я смесите с лимоновата кора, прясната мащерка и смляното пири-пири. (Можете да сложите всякаква комбинация от предпочитани подправки като босилек, но е добре да са сушени.)
3. Изтънете с чукче за месо пилешките гърди без кожата.
4. Леко ги овкусете от двете страни със сол и пипер и след това ги оваляйте в брашно.
5. Натопете набрашнените пилешки гърди в разбитото яйце и накрая ги покрийте с овкусената галета.
6. Сгорещете щедро количество зехтин в тиган за пържене и сотирайте месото до златисто-кафяво за около 2 мин. от всяка страна.
7. Оставете ги върху чиста кухненска кърпа за няколко минути да се отцедят и ги прехвърлете в тавичка за печене.
8. Сложете във фурната и печете още 5 мин.
9. Нарежете пилешкото на ленти и поднесете с хубава салата (например от домат, рукола и босилек). Подходяща гарнитура са също пресни картофи, овкусени със сол и пипер, лимонов сок и червен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ