Регистрация

Хрупкави патладжанени хапки със сирена

Хрупкави патладжанени хапки със сирена
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1129

Панирани патладжани с моцарела, босилек и извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 по-големи патладжана
  • листенцата на 2-3 стръка босилек
  • 300 г извара или рикота
  • 1 голяма топка моцарела (125 г)
  • 80 г настърган пармезан
  • 1 яйце
  • брашно, яйце и галета за паниране
  • мазнина за пържене
  • сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Измийте патлджаните и без да ги белите, нарежете на шайби с дебелина около 0,5 см. Подредете в тава, посолете и изчакайте да си пуснат горчивината. После подсушете с домакинска хартия.

2. Докато се обезгорчават, изсипете в купа изварата, добавете рендосаната моцарела, настъргания пармезан и наситнените листенца босилек. Чукнете отгоре яйцето и разбъркайте.

3. Взимайте шайба патладжан, слагайте върху нея част от сиренената смес и отгоре захлупвайте с втора шайба. Така направените хапки подредете в тава и приберете във фризера за 1 час.

4. Пригответе си купичка с разбито яйце, втора с галета и трета - с брашно. Взимайте замръзнала хапка, овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце, след това галета, пак яйце и пак галета.

5. Пържете на маслена баня на умерен огън до получаването на златиста коричка. Вадете върху домакинска хартия, за да се отдели излишната мазнина.

6. Поднесете с доматено или майонезено-чеснов сос за потапяне на хапките.

Как точно се прави - гледайте в краткото видео ТУК.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта