Хрупкави патладжанени хапки със сирена
Панирани патладжани с моцарела, босилек и извара.
Необходими продукти:
- 1-2 по-големи патладжана
- листенцата на 2-3 стръка босилек
- 300 г извара или рикота
- 1 голяма топка моцарела (125 г)
- 80 г настърган пармезан
- 1 яйце
- брашно, яйце и галета за паниране
- мазнина за пържене
- сос за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте патлджаните и без да ги белите, нарежете на шайби с дебелина около 0,5 см. Подредете в тава, посолете и изчакайте да си пуснат горчивината. После подсушете с домакинска хартия.
2. Докато се обезгорчават, изсипете в купа изварата, добавете рендосаната моцарела, настъргания пармезан и наситнените листенца босилек. Чукнете отгоре яйцето и разбъркайте.
3. Взимайте шайба патладжан, слагайте върху нея част от сиренената смес и отгоре захлупвайте с втора шайба. Така направените хапки подредете в тава и приберете във фризера за 1 час.
4. Пригответе си купичка с разбито яйце, втора с галета и трета - с брашно. Взимайте замръзнала хапка, овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце, след това галета, пак яйце и пак галета.
5. Пържете на маслена баня на умерен огън до получаването на златиста коричка. Вадете върху домакинска хартия, за да се отдели излишната мазнина.
6. Поднесете с доматено или майонезено-чеснов сос за потапяне на хапките.
Как точно се прави - гледайте в краткото видео ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ