Хрупкави бомбички от пържена риба
Ръчна граната от панирани рибни филета с весели формички.
Необходими продукти:
- 1-1,2 кг рибно филе с кожа, без кости от вид риба по избор
- 200 г галета
- сол и черен пипер на вкус
- 70 мл олио или растителна мазнина за пържене
- връзка пресен магданоз
- 2 лимона
Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата и ако е необходимо, я подсушете, като оставите филетата върху домакинска хартия. Тя ще изсмуче ненужната влага.
2. Разделете филетата на парчета с дължина от около 6-7 сантиметра.
3. Във всяко филе направете надлъжни, а после и напречни разрези, така че да се образува решетка. Не накъсвайте обаче месото до края. Нарежете така от всички страни рибното месо. Идеята е да разцъфне по време на пърженето.
4. Овкусете със сол и пипер.
5. Сгорещете мазнината, пригответе си прибор за обръщане на филетата, както и чиния, застлана с домакинска хартия, в която да вадите рибата щом се изпържи.
6. Овалвайте филетата в галетата и пържете до позлатяване. Заради решетката рибните хапки ще заприличат на цветлета или ръчни гранати. Ефектът е много забавен и изглежда апетитно.
7. Поднесете с магданоз, резени лимон, някаква гарнитура по желание и чаша бира или вино. Мезето е страхотно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ