Хрупкава салата от карфиол с яйца
Варен маринован карфиол с яйца и краставица.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 2 краставици
- 4 яйца
- сол
За маринатата:
- 4 скилидки чесън
- 40 мл зехтин
- 40 мл оцет
- китка копър
- 1/2 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
1. Карфиола разделете на съцветия и сварете в подсолена вода за 3-4 минути, като добавите розичките във водата чак след като е кипнала.
2. Отцедете добре и залейте със смес от прoдуктите за маринатата. Разбърквайте периодично като оставите да се маринова между 1 и 2 часа.
3. Краставицата обелете и нарежете на кубчета.
4. Яйцата сварете и обелете.
5. В четири блюда разпределете краставица на дъноtо, отгоре по рендосано яйце и посолете.
6. Подредете розичките карфиол без да oтцеждате прекомерно от маринатата. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ