Хляб с царевично брашно от Луизиана
Лесно | Порции 1 питка
| Видяна: 4312
Американска царевична питка със сода и мътеница.
Бон Апети
Излъчен на 13.05.2016
Вариант на българския просеник, но с американска история готвят Лора и Стоян. Този домашен хляб пленява с няколко факта за себе си - пече се в свинска мас, прави се от царевично брашно, представлява содена питка и се замесва с мътеница и бакпулвер. Звучи ексцентрично, но в допълнение изненадва, че е без втасване, а печенето му е само 20 минути. Сега вече се заинтригувахте, нали? Вижте как да го направите бързо и лесно у дома си:
Най-важните съставки
бакпулвер, мляко, мътеница, свинска мас, сода бикарбонат, сода за хляб, хлебна сода, царевично брашно, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ