Хляб с тиквички и три сирена
Плетен хляб с моцарела, бяло и синьо сирене и тиквички.
Бон Апети
Излъчен на 12.05.2017
Лора и Стоян показват рецепта за пълнен хляб със зеленчуци и сирена, като се спират на тиквички за свежест. Тиквичките се нарязват на ленти с белачка и се запържват в мазнина с чесън и подправки. В друга купа се нарязва моцарела, рендосва се синьо сирене и се натрошава бяло саламурено сирене. Трите млечни продукта си партнират добре при термична обработка, защото синьото сирене придава специфичен дъх и се разтапя напълно, бялото си остава на парчета и носи основната сладост, а моцарелата образува апетитни конци щом се затопли. Сирената се смесват с тиквичките и преминаваме към направата на хляба.
Пакет суха мая шупва в мляко и се разбърква с брашно, масло и яйце. От сместа се замесва еластично тесто, което след втасване се оформя на кора. В средата й по дължина се разпределя плънката, а крайщата се нарязват на лентички. След това лентите се сплитат една върху друга по лесен начин, който ще видите във видеото. Кората се намазва с масло, поръсва се със сусамени семена и след повторно втасване хлябът се изпича. А когато го разрежем - получаваме пълна вкусова идилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ