Хапки с риба и прошуто
Лесно | Порции 16 броя
| Видяна: 1120
Рибни хапки с прошуто и крема сирене.
Необходими продукти:
- 4 големи парчета маринована херинга
- 60 г прошуто
- 50 мл крема сирене тип Филаделфия за мазане
- 1 скилидка чесън
- 1/3 ч.л. горчица
- листа салвия (градински чай; можете да замените с копър)
Начин на приготвяне:
1. Крема сиренето смесете с горчицата и намачкания на паста чесън. Разбъркайте добре.
2. Всяко парче риба разделете на две по ширина, после и на 2 части по дължина. Ако са прекалено малки, разделете само по дължина.
3. Намажете от вътрешната страна рибата с част от соса, захлупете с резен прошуто и завийте на рулце.
4. Фиксирайте с клечка за зъби.
5. Украсете с листенца салвия или копър.
Най-важните съставки
горчица, градински чай, копър, крем сирене, прошуто, салвия, сирене крема „Филаделфия”, херинга, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ