Хапки от парено тесто и пушена сьомга
Мини сандвички с риба, соеви кълнове и сирене.
Необходими продукти:
- 200 г пушена сьомга
- 100 г кълнове люцерна
- испански лук, фино нарязан
- 200 г крема сирене
- лимонов сок
- сос табаско
- пресен копър
- 4 джоба от парено тесто (или обикновени малки питчици)
Начин на приготвяне:
1. Стоплете крема сиренето в микровълновата фурна до омекване.
2. Прибавете лимоновия сок и табаското, като опитвате на вкус, за да определите точното количество.
3. Накъсайте наедро малко пресен копър и сложете към сместа. Разбъркайте хубаво.
4. Разполовете джобовете от парено тесто, без да ги срязвате до край.
5. Напълнете със сместа от сирене и добавете кълнове люцерна.
6. Сложете малко смес от крема сирене отгоре.
7. Поръсете с фино нярязан лук, като притиснете леко така, че лукът да залепне за сиренето.
8. Покрийте с парче пушена сьомга.
9. Украсете с малко късче от стрък пресен копър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ