Хапки от картофи и треска
Печени картофени хапки с риба - един практичен ордьовър.
Необходими продукти:
- 4 пресни картофа
- 1 обезкостено филе треска без кожата
- 2 с.л. галета
- 2 с.л. меко сирене
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. магданоз
- 1 с.л. мащерка
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
Пълнежът става повече, отколкото можете да сложите в разполовените картофи, но винаги можете да запазите вътрешността на картофа за друг ден.
1. Сварете картофите почти до готовност, но не преварявайте. Отцедете и охладете.
2. В същото време задушете или изпечете на скара филето, докато месото започне да се отделя лесно.
3. Разбъркайте парчетата риба със сиренето, лимоновия сок и подправките.
4. Разполовете картофите и внимателно издълбайте вътрешността. Добавете я към рибената смес и овкусете.
5. Сложете празните половини картофи в тавичка за печене и напълнете с рибено-картофената смес.
6. Поръсете всеки картоф с галета и печете около 5-10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ