Хапки от бекон с дробчета и гъби
Шишчета с пилешко, бекон, гъби и дробчета.
Апетитни хапки за мезе с обвивка от бекон и плънка от пилешко месо, гъби печурки и пилешки дробчета цвъркат в Кухнята на Звездев. Рецептата е идеална за посрещане на гости, но само ако имате време да отделите на предястието повече от половин час. Шишчетата се правят в три варианта, като можете да се спрете само на един от тях, но тогава ще се загуби част от профирността на комбинацията на продукти.
Пилешко месо се нарязва на ленти и се овкусява със сол и зехтин. Гъбите се намазват със зехтин и по желание се овкусяват със сол и пипер. Зехтин и чубрица влизат и при пилешките дробчета. Следва увиването на хапки - пилешко в лента бекон, гъба в лента бекон и дробче в лента бекон. Трите хапки се подреждат на шиш. Сглобените шишчета се пекат на скара или грил тиган. А после радват небцето с неповторим вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ