Хапки карфиол в бекон
Увит карфиол в прошуто.
Бон Апети
Излъчен на 03.11.2017
Вкусни карфиолени хапки, увити в бекон и запържени в съвсем малко мазнина готвят Лора и Стоян, давайки идея за апетитно мезе за гости или ордьовър, който радва с красива визия, приятен вкус и елегантно излъчване. А пастата, с която се овкусява зеленчука, превръща всяка хапка в уникално изкушение за сетивата. Ето как да сготвите тази идилия у дома си.
Карфиолът се реже на филии, а те - на плоски хапки. Не късайте розички, защото формата им не е подходяща за типа ордьовър. След това зеленчукът се готви напара, но целта е да остане хрупкав в средата. А докато той омеква, си приготвяме соса - от смесени в доматена салца рендосан пармезан, сол, пипер, чесън на прах и мащерка. Готовите карфиолчета се мажат със сместа и се увиват в ленти бекон или прошуто.
После се сгорещява малко количество зехтин в тиган и хапките се запържват двустранно. А на финала можете да ги сервирате с майонезен сос за потапяне. Идеално мезе за бира и вина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ