Регистрация

Хапки карфиол в бекон



Хапки карфиол в бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1325

Увит карфиол в прошуто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.11.2017

Вкусни карфиолени хапки, увити в бекон и запържени в съвсем малко мазнина готвят Лора и Стоян, давайки идея за апетитно мезе за гости или ордьовър, който радва с красива визия, приятен вкус и елегантно излъчване. А пастата, с която се овкусява зеленчука, превръща всяка хапка в уникално изкушение за сетивата. Ето как да сготвите тази идилия у дома си.

Карфиолът се реже на филии, а те - на плоски хапки. Не късайте розички, защото формата им не е подходяща за типа ордьовър. След това зеленчукът се готви напара, но целта е да остане хрупкав в средата. А докато той омеква, си приготвяме соса - от смесени в доматена салца рендосан пармезан, сол, пипер, чесън на прах и мащерка. Готовите карфиолчета се мажат със сместа и се увиват в ленти бекон или прошуто.

После се сгорещява малко количество зехтин в тиган и хапките се запържват двустранно. А на финала можете да ги сервирате с майонезен сос за потапяне. Идеално мезе за бира и вина.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта