Регистрация

Хайвер от цвекло с лук и доматено пюре

Хайвер от цвекло с лук и доматено пюре
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1025

Разядка от цвекло с ядки, масло и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г цвекло
  • 4 с.л. олио
  • 1 голяма или 2 по-малки глави лук
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. захар
  • 50 мл доматен концентрат
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 50 г масло
  • 50-80 г орехи по желание
  • лют пипер по желание
  • пресен магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Цвеклото обелете и рендосайте. Внимавайте, че доста цапа.

2. Лука наситнете.

3. Сгорещете по 2 с.л. олио в два отделни тигана. В първия изсипете цвеклото и гответе 5-6 минути като разбърквате. Във втория запържете в 2 с.л. олио лука за 3-4 минути до златисто. После пресипете лука при цвеклото, добавете маслото и разбъркайте.

4. Добавете доматената паста, захарта и солта и захлупете с капак да се готви на умерен огън 15 минути.

5. Добавете черен пипер и смлени в чопър орехи, лют пипер и наситнен магданоз по желание. Гответе още 1-2 минути без капак и прехвърлете в купа.

6. Охладете и поднесете с украса от магданозени листенца и хляб или соленки за мазане. Можете да хапвате и като гарнитура или разядка.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта