Фъстъчени хапки с конфитюр
Домашни бонбони от фъстъчено масло с плодово сладко.
Необходими продукти:
- 150 г плодов конфитюр от вид по избор
- 350 г фъстъчено масло (1 ч.ч.)
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. овесени ядки + още за овалване
Начин на приготвяне:
1. Застелете тава с хартия за печене и с малка лъжичка гребвайте от мармалада и изсипвайте топчица върху хартията. Всяка топчица тябва да е около 1/2 ч.л. Редете мармаладените "пляканки" с отстояние една от друга. Добре е да използвате по-гъст конфитюр, за да не се разтича. Приберете във фризера.
2. В купа смесете фъстъченото масло с пудра захарта и овесените ядки докато се получи смес, подобна на мек пластелин. Приберете в хладилник.
3. Когато мармаладът е дбре замръзнал, извадете го и си вземете и купата. С ръце оформяйте в едната си длан плескавица от фъстъчената смес, след това слагайте в нея парче замръзнало сладко и после завивайте на кюфте. Можете да гледате видеото ТУК, за да разберете как точно се прави.
4. Сипете на плота още овесени ядки и всяка готова топка овалвайте в тях. После редете върху хартията, на която се замразяваше марамаладът, като отново спазвате дистания между отделните хапки.
5. Приберете в хладилник до момента на хапването.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ