Регистрация

Кокосови бонбони с извара и крем сирене

Кокосови бонбони с извара и крем сирене
Лесно   |   Порции 20-30 бонбона   |   Видяна: 2075
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г извара
  • 100 г натурално топено сирене (става и с крем сирене, но текстурата е малко по-ронлива)
  • 100 г пудра захар
  • 1 пакет ванилова есенция или есенция ром (може и двете)
  • 50 г кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

1. Изварата намачкайте хубаво с вилица или минете през едра цедка.

2. Смесете с топеното сирене, ванилията, рома (ако слагате такъв) и захарта така, че да се получи лепкава гъста каша.

3. Смесете кокосовите стърготини с шоколадовите пръчици или пък си ги пригответе в две отделни купи. Вие преценете дали искате всеки бонбон да е в шоколад и кокос заедно или предпочитате да направите едната част в бяло, а другата - в черно.

4. С ръце гребвайте от сместа и оформяйте бонбони с желания от вас размер. Овалвайте в избрания от вас топинг и подреждатйте в голям поднос така, че да не се допират бонбоните.

5. Приберете в хладилник за минимум половин час преди поднасяне. Съхранявайте бонбоните в хладилник. Годността им е малко над седмица.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта