Регистрация

Френско картофено пюре с праз и сметана

Френско картофено пюре с праз и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2135

Мачкани картофи по френски със сметана, масло, праз лук и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2-1,3 кг картофи
  • вода
  • 250 г праз лук - бялата част без листата
  • 2 ч.л. сол
  • 60-70 г масло
  • листата на връзка магданоз
  • 100 мл млечна гъста незаквасена готварска сметана (над 25% масленост)

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на едро. Прехвърлете в тенджера и залейте с вода, така че да ги покрива. Оставете да кипнат, след това захлупете с капак и варете 5 минути.

2. През това време почистете празия лук и го нарежете на шайби. Добавете при картофите и варете още 20-25 минути докато картофите се разварят.

3. Прецедете през гевгир, изсипете в купа и докато е още топло добавете маслото и солта.

4. Разбъркайте и залейте със сметаната.

5. Намачкайте с преса за картофи или с електрическа преса за пюрета. Не пасирайте с пасатор, защото текстурата става неприятна.

6. Поръсете с листа наситнен магданоз, опитайте на соленост и разбъркайте финално.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта