Френска пилешка супа Соня
Супа с пилешки бутчета, картофи, целина, масло, мляко и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 200 г макарони
- 30 г краве масло
- универсална подправка
- 2 с.л. брашно
- 50 мл. мляко
- червен пипер
- черен пипер
- целина - прясна или от фризера(зелената част и от главата )
- 2 картофа
- пресен магданоз за гарниране
- настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Бутчетата се слагат с около 2 л. студена вода, сол на вкус, универсалната подправка, целината - нарязана на ситно и черния пипер за се варят за около час.
2. След омекване на бутчетата те се изваждат от тенджерата и се обскостяват.
3. Месото се запържва с 30 грама краве масло, посипва се с брашното и червения пипер, накрая се добавя млякото.
4. След това в тигана, в който е запърженото месо, се отлива от бульона и се разбърква за да се подготви запръжката.
5. Връща се отново в тенджърата и се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи.
6. Варят се и след 10 мин. се добавят макароните.
7. Супата се вари до готовност на продуктите. Поднася се с настърган кашкавал и посипана с пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ