Френска лучена супа
Много вкусна и лесна за приготвяне супа.
Необходими продукти:
- 1 средна глава червен лук
- 1 средна глава жълт лук
- 1 консерва пилешки бульон
- 1/2 ч.ч. сухо червено вино
- сух босилек
- франзела
- моцарела
- вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на тънки филийки. Прибавете около 2 с.л. зехтин в тенджерка и гответе лука докато омекне и покафенее (около 15 мин.). Не е проблем ако лукът залепне за дъното. Прибавете червено вино, разбъркайте и оставете да се готви, докато повечето течност се изпари (около 2 мин.). Прибавете пилешкия бульон, около 4 ч.ч. вода и около 1/2 с.л. сух босилек. Оставете супата да заври и да се посгъсти (около 10-15 мин.).
2. Сипете горещата супа в купа. Отгоре сложете тънка филийка франзела и поръсете с натрошено сирене. Сложете във фурната за около 2-3 мин., докато сиренето се разтопи и покафенее леко.
3. Поднесете веднага.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ