Френска зелева салата с бекон
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4591
Вкусна френска салата със зеле и месо.
Необходими продукти:
- 2 яйца, твърдо сварени и разполовени
- 1 глава зеле, накъсано
- 150 г бекон
- 2 ч.ч. лук, нарязан на кубчета
- 1 скилидка чесън, нарязана на кубчета
- ½ ч.ч. бял винен оцет
- 1 домат
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бекона на малки парченца и го запържете в дълбок тиган докато стане хрупкав. Извадете парченцата и заделете.
2. Нарежете лука и чесъна и ги изпържете в мазнината от бекона до покафеняване.
3. Налейте оцета.
4. Изчакайте да закъкри леко и добавете зелето и бекона.
5. Разбъркайте и поднесете с разполовените яйца като украса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ