Френска гъбена салата с лук
Гарнитура с гъби и домати.
Необходими продукти:
- 12 гъби
- 1 ч.ч. зехтин
- 12 малки перлени лукчета
- 2 малки глави маруля
- 2 големи домата
- 2 стръка целина, нарязани на кубчета
- сокът на 1 малък лимон
- 2 ч.л. доматено пюре
- 1 стрък прясна мащерка, нарязана на кубчета
- 1 дафинов лист
- 1 ч.л. семена кориандър
- 100 мл сухо бяло вино
- 1 сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите.
2. Отделете пънчетата и ги нарежете наедро. Оставете останалите гъби цели.
3. Запържете ги в ½ ч.ч. олио до омекване.
4. Заделете и отцедете.
5. Обелете лука, срежете марулята на четвъртинки и нарежете на филийки домата.
6. Сложете ги в тиган за пържене заедно с целината, лимоновия сок, доматеното пюре, мащерката, дафиновия лист, кориандъра, виното и останалото олио.
7. Овкусете и оставете да къкри за 20 - 25 мин. до омекване на лука.
8. Заделете гъбите в плитка чиния и оставете останалите необходими продукти да се сварят за 4 мин.
9. Полейте гъбите и охладете до поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ