Регистрация

Френска гъбена салата с лук

Френска гъбена салата с лук
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4125

Гарнитура с гъби и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 гъби
  • 1 ч.ч. зехтин
  • 12 малки перлени лукчета
  • 2 малки глави маруля
  • 2 големи домата
  • 2 стръка целина, нарязани на кубчета
  • сокът на 1 малък лимон
  • 2 ч.л. доматено пюре
  • 1 стрък прясна мащерка, нарязана на кубчета
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч.л. семена кориандър
  • 100 мл сухо бяло вино
  • 1 сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите.

2. Отделете пънчетата и ги нарежете наедро. Оставете останалите гъби цели.

3. Запържете ги в ½ ч.ч. олио до омекване.

4. Заделете и отцедете.

5. Обелете лука, срежете марулята на четвъртинки и нарежете на филийки домата.

6. Сложете ги в тиган за пържене заедно с целината, лимоновия сок, доматеното пюре, мащерката, дафиновия лист, кориандъра, виното и останалото олио.

7. Овкусете и оставете да къкри за 20 - 25 мин. до омекване на лука.

8. Заделете гъбите в плитка чиния и оставете останалите необходими продукти да се сварят за 4 мин.

9. Полейте гъбите и охладете до поднасяне.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта