Регистрация

Сандвич с гъбен стек

Сандвич с гъбен стек
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2204

Сандвич с печурка в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма печурка
  • 1 с.л. размекнато масло
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1/2 ч.л. нарязан пресен босилек
  • 1/2 ч.л. нарязан пресен магданоз
  • малко сух вермут (по желание)
  • сок от пресен лайм или лимон
  • сол и пипер на вкус
  • питка хляб

Начин на приготвяне:

На маслото с чесън и подправки:

1. Счукайте фино чесъна и смесете с нарязаните подправки. Можете да добавяте каквито предпочитате подправки и аромати, като например розмарин или естрагон.

2. Смесете с размекнатото масло.

На сандвича:

1. Измийте и подсушете с кухненска хартия гъбата.

2. С остър нож изрежете пънчето в средата.

3. Намажете с чесновото масло цялата гъба отвътре.

4. Сложете в тавичка за печене с намазаната част нагоре и я оставете във фурната на 180 ºC.

5. След около 5 мин. я извадете и полейте със сухия вермут (по желание).

6. Върнете я във фурната за още 15 мин. или докато потъмнее и омекне навсякъде.

7. Междувременно срежете на две по дължина питка хляб със семена (например маково семе, слънчогледово или сусам). Не е нужно да я мажете с масло, понеже гъбата ще е достатъчно намаслена.

8. Извадете гъбата и я поръсете с малко сок от лайм или лимон. 

9. Овкусете със сол и пипер.

10. Внимателно извадете гъбата от тавичката и я сложете в питката. Оставете всички сокове да попият в хляба и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта