Франзелени рулца по арабски и паниран таратор на хапки
Сандвич във франзела с табуле и пържена краставица с топинг от кисело мляко в галета.
Уникална идея как да изумите гостите с лесна за приготвяне и крайно нетрадиционна храна за българския вкус дава Елица - хранителният естет в предаването На кафе по Нова ТВ. За начало тя изпича чушки и приготвя традиционната арабска салата табуле. След това взима една франзела, нарязва я на две еднакви части през средата по ширина и ги издълбава от месестата вътрешност. В тях прибира чушките за обвивка на сърцевината, а след това добавя табулето и малко бяло сиренце. Така приготвеният франзелен сандвич се увива стегнато в стреч фолио и отива в хладилника, от където след час-два се вади, за да се нареже на малки апетитни хлебни рулца.
Второто предложение е още по-защеметяващо. Дебели резени краставица се намазват със салата снежанка, а след това се панират в яйце, брашно, галета и ядки, за да се превърнат в един от най-красивите и естетични домашни ордьоври, които сте виждали.
Ако ви се занимава с тази доза импровизаторство, запретнете ръкави и вижте стъпка по стъпка как се приготвя всичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ