Фондю с чедър и домати
Пикантно фондю с микс от зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 с.л. масло
- 1 средна глава лук, нарязан
- 1 (250 г) консерва домати
- зелени чилита на вкус, нарязани на кубчета
- 1/4 ч.л. риган
- 4 ч.ч. настърган чедър
За микса от сурови зеленчуци за поднасяне:
- моркови, нарязани на пръчици (или цели бейби моркови)
- целина, стръкове
- гъби (наязани на четвъртинки, ако са големи)
- зелен лук
- цветчета карфиол
- цветчета броколи
- ленти зелена чушка
- тиквички, нарязани на пръчици или кръгчета
- кубчета франзела или пръчици хляб по избор за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пригответе зеленчуците и хляба и заделете.
2. В тиган на умерен огън, разтопете маслото.
3. Прибавете лука и пържете, като разбърквате от време на време, докато покафенее леко (около 10 мин.).
4. Прибавете доматите (и ги натрошете с лъжица), заедно с течността от консервата им, чилитата и ригана. Намалете котлона и оставете всичко да къкри непокрито за 5 мин.
5. Прибавете сиренето, шепа по шепа, като разбърквате до разтопяване.
6. Прехвърлете в тенджера за фондю или портативно котлонче и поддържайте топло.
7. Поднесете със зеленчуците и хляба за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ