Регистрация

Филе миньон с гъбено-сметанов сос

Филе миньон с гъбено-сметанов сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1605

Телешки пържоли с гъби и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 недебели пържоли от младо теле
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 20 г масло
  • 3 с.л. олио
  • 350 г гъби
  • 50 мл коняк
  • 125 мл телешки бульон
  • 175 мл готварска течна сметана
  • сол и черен пипер
  • копър и лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пържолите обтрийте добре със сол и пипиер. Покапете с малко разтопено масло и оставете настрана.

2. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци. Лука обелете и наситнете, чесъна - също.

3. Работете в два тигана едновременно. В първия сгорещете 1 с.л. олио и останалото масло на силен огън. Запечатайте пържолите за по три минути от страна на силна температура. След това извадете, охладете съда и котлона до умерен огън и печете по още няколко минути от страна.

4. В другия тиган сгорещете 2 с.л. олио и запържете в тях лука и чесъна. Добавете гъбите, щом поомекнат, налейте коняка и изчакайте да изври. Тук температурата трябва да е постоянно умерена.

5. Добавете сол и пипер, залейте с бульона гъбите и оставете да покъкрят 8 минути. През това време трябва да дозавършите месото и да го разпределите в отделни порции.

6. Готовите гъби махнете от котлона, залейте със сметаната, разбъркайте, подгрейте леко и с получения сос залейте месата.

7. Поднесете с резен лимон и поръска от наситнени листенца пресен копър.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта