Фиде с червено зеле и сьомга
Сьомга със зеленчуци по китайски.
Необходими продукти:
- 200 г сухо пшенично китайско фиде
- половин малка червена зелка, нарязана
- 1 глава зелен лук, нарязана
- половин глава лук, нарязана
- 1 зелена чушка, нарязана
- 1 жълта чушка, нарязана
- 200 г сьомга, нарязана
- 1 с.л. олио
За маринатата:
- 1 с.л. светъл соев сос
За соса:
- 2 с.л. пикантен чили сос („Гюлин”)
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 1 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. оризово вино
- половин чаша зеленчуков бульон
- 2 с.л. картофено брашно
- 3 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте сьомгата около 30 минути.
2. Гответе на пара на силна температура около 7 минути.
3. Сварете фидето според инструкциите на пакета.
4. Загрейте олиото в тиган уок, сложете вътре лука и чушките, пържете около 3 минути, добавете червеното зеле и пържете още 3 минути.
5. Смесете първите 5 съставки за соса. Изсипете соса в тигана.
6. Смесете картофеното брашно с вода. Сложете в тигана и разбъркайте добре.
7. Добавете свареното фиде и разбъркайте добре.
8. Сервирайте фидето, поръсено със сьомга.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ