Фиде с миди и скалопини
Странна паста с грах и морски дарове.
Необходими продукти:
- 1/2 пакет фиде (или натрошени на по 5-6 см китайски спагети)
- 2 щипки шафран
- морски миди
- 250 г скалопини
- зехтин
- бяло вино
- 3 големи домата, нарязани
- пилешки бульон
- 1 глава бял лук, нарязан
- 4 скилидки чесън, счукан
- 1/2 пакет замразен грах, размразен преди използване
- 1/2 червена сладка чушка, нарязана на ленти
- кориандър, нарязан
- 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
1. Изпържете леко фидето в зехтин. Когато покафенее, заделете.
2. В същия тиган сгорещете още малко зехтин и изпържете чесъна и лука, докато си пуснат аромата. Прибавете около 1/3 ч.ч. бяло вино, 1/2 ч.ч. пилешки бульон, доматите, дафиновите листа и шафрана. Овкусете със сол и пипер.
3. Когато доматите се натрошат, прибавете фидето и го покрийте със соса. Намалете огъня. Прибавете още бульон, ако стане прекалено сухо.
4. Веднага добавете и скалопините, мидите, червените чушки и граха. Покрийте и оставете да се задушава докато мидите се отворят.
5. Свалете незабавно от огъня и изсипете с лъжица в гювеч. Печете във фурната на 200ºС за около 3-6 мин., докато се получи хрупкава коричка отгоре.
6. Поднесете горещо, поръсено с накъсан кориандър за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ