Регистрация

Фегато ала Венециана (телешки дроб по венециански)

Фегато ала Венециана (телешки дроб по венециански)
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3414

Телешки дроб с лук и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки дроб нарязан на тънки филийки
  • 5-6 глави лук, нарязани на тънки ленти
  • 3 с.л. масло
  • зехтин
  • сол
  • 1/3 ч. червено вино
  • балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Разтопете 2 с.л. масло в голям тиган с малко олио на слаб огън. Прибавете лука и задушавайте около 45 мин. или час. Разбърквайте на всеки няколко минути. Когато е почти готов, осолете на вкус. Трябва да е омекнал, но не и да е покафенял.

2. В друг тиган сипете малко зехтин и усилете котлона на средна/средновисока температура. Сложете парчетата дроб с малко сол. Не гответе прекалено дълго - само до златисто. Слагайте парчетата отделно, като ако е необходимо добавяйте зехтин.

3. Сложете дроба в лука и го покрийте да стои топъл.

4. Прибавете виното и последната лъжица масло в тигана, като остъргвате всички залепнало по него и течността се изпари наполовина. Сипете този сос при лука и дроба и овкусете щедро с балсамов оцет на вкус. Лукът трябва хубаво да се слее със соса. Добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта