Универсален дресинг за салати и зеленчуци
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1570
Меден сос за салати с оцет и чесън.
Необходими продукти:
- 250 мл студено пресована растителна мазнина (зехтин, олио от гроздови семки, шарлан и други или микс от няколко вида мазнини)
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. червен винен оцет
- 2 с.л. тъмен балсамов оцет
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. мед
- 2 скилидки чесън
- сол
Начин на приготвяне:
1. Изсипете растителната мазнина в стъклена купичка.
2. Добавете кафявата захар, двата вида оцет, горчицата и меда.
3. С телена бъркалка разбъркайте докато захата се разтвори.
4. Намачкайте чесъна на паста със солта. Прибавете в дресинга и размешайте.
5. Добавете още сол при необходимост. Разбъркайте непосредствено преди овкусяване, за да е равномерен соса. А с него заливайте салатата при сервиране, но не по-рано.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
Най-важните съставки
балсамов оцет, горчица, зехтин, зехтин Extra Virgin, кафява захар, мед, оцет, растителна мазнина, сол, чесън
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ