Унгарски гулаш - телешка яхния със зеленчуци
Задушено телешко със зеленчуци и картофи по унгарски.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко
- 150 г стебла целина
- 300 г сладки червени чушки
- 350 г домати
- 370 г лук
- 20 г чесън
- олио
- 1/2 ч.л. кориандър на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер на прах
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. брашно
- 800 мл вода
- 300 г моркови
- 350 г картофи
- 2 дафинови листа
- връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на хапки като почистите от жилки, ако има. Нарежете лука на кубчета, а чесъна наситнете. Чушките и целината нарежете на парчета, а доматите - на малки кубченца.
2. В голяма тенджера сипете олио, така че да покрива дъното. Запържете лука за две минути, добавете чесъна и пържете още минута. После сложете и месото в ястието и гответе като бъркате на силен огън за 3 минути, за да се запечата от всички страни.
3. Добавете кориандъра, черния, лютия и червения пипер, солта и доматената паста. Поръсете брашото. Разбъркайте и оставете минута.
4. Добавете доматите, чушките и целината. Залейте с водата, разбъркайте и кипнете. След завиране похлупете, намалете огъня на умерен и оставете да къкри 45 минути.
5. Морковите нарежете на хапки и добавете в ястието с дафиновите листа. Захлупете за 10 минути.
6. Картофите почистете и също нарежете на хапки, добавете в гулаша и гответе докато омекнат.
7. Наситнете листата на магданоза. Изсипете ги в яхнията, разбъркайте, изключете огъня, подправете с последни щрихи, ако има нужда, и махнете от котлона. Сервирайте топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ