Увити круши с мед в точени кори
Печени круши с канела, мед и масло в тесто.
Бон Апети
Излъчен на 16.10.2017
Печени круши в тестена коричка, поднесени с подсладена с мед и канела заквасена сметана - това е една различна рецепта за щрудел с круши, която Лора и Стоян приготвят, за да докажат, че банички с цели плодове се правят много бързо и лесно. А каква идилия се получава щом човек разреже ароматното вързопче от тесто и отвътре се надушат апетитните пари на запечен мед с канела, масло и плодов сок, а очите видят цялото парче плод, сгушено в тестото... Това могат да кажат само онези, които се решат да сготвят и опитат този десерт или елегантна закуска за почивните дни.
Крушите се обелват, разполовяват и почистват от семките. После се намазват отвсякъде с мед и се поръсват с канела. Взимаме една дебела кора за баница - по-възможност от печените на сач или дърпаните. Намазваме я с масло и увиваме в нея половинката круша. Начинът на увиване не е сложен, но е специфичен, затова гледайте видеото и ще разберете как става. После нареждаме вързопчетата в намаслена тавичка, мажем отново с масло и забравяме във фурната за 40 минути.
През това време правим сос за поднасяне като разбъркваме заквасена сметана с мед и канела. А на финала можете да сервирате цялото вързопче като изненада или да го разполовите с остър нож, за да проличи с какво е пълнено. Остава само да се порадвате на тази сладка идилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ